Nyheter & Aktiviteter

Nyheter
8 maj, 2020

Ledningsregementets rekryteringsdag

Som en del av Strimma E under grundutbildningen anordnades en heldag med fokus på karriär inom Försvarsmakten. Målet med dagen var att alla, oavsett framtidsplaner, skulle känna att det finns en passande karriärväg inom Försvarsmakten.

Klockan 8.00 hälsade dagens moderator de ca 350 Värnpliktiga välkomna till Universum i Utvecklingscentrum på Enköpings garnison. De bjöds på en förmiddag fylld av föreläsningar varvade med fika, fysisk aktivitet och filmvisning. MHS Halmstad och MHS Karlberg var på plats och presenterade våra olika officersutbildningar och representanter från olika delar av LedR presenterade såväl civila som militära befattningar på regementet. Karriärvägar presenterades även inom FMTIS, Hemvärnet med flera.

När det vid lunchtid började kurra i magen bjöds det på en mycket uppskattad lunchbuffé som intogs i den lokal där eftermiddagens aktiviteter sedan ägde rum, nämligen en mässa där ett 20-tal utställare fanns på plats. Temat var åter igen karriärvägar och det fanns nu möjlighet att träffa och ställa frågor till förmiddagens talare. På mässan fanns dessutom enheter från Ledningsregementet och övriga Försvarsmakten samt externa samarbetspartners på plats. De värnpliktiga fick under några intensiva timmar mingla med utställarna och prova på diverse aktiviteter som anordnades i montrarna. De hade här ett ypperligt tillfälle att ställa frågor och knyta kontakter.

För att ge ett smakprov på utbudet av aktiviteter så utmanade PeJo IT deltagarnas reaktionsförmåga i det som TV-programmet Mästarnas mästare kallar för nattduellen, mycket uppskattat! Hos Kriminalvården hade de chansen att testa VR-glasögon och hos Idrott och friskvård tävlades det i rygghäng där vinnaren hängde i över 10 minuter. På plats fanns också Manpower och Expertis, BYA, Scania, FMV och Opus bilprovning.

 

Skriven av Louise Sättermann, Ledningsregementet

Fotograf: Martin Billberg