Nyheter & Aktiviteter

Nyheter
3 november, 2016

CareerBuilder.se hjälper Försvarsmaktens deltidsmilitärer och arbetsgivare att hitta varandra

Anders Selvehed, VD på CareerBuilder.se Foto: Dennis Unefäldt

CareerBuilder.se, en av Sveriges största jobbsajter och leverantörer av rekryteringsteknologi, ingår ett samarbete med Försvarsmakten för att hjälpa deltidsmilitärer och arbetsgivare att hitta varandra.

  • Försvarsmakten har, och har genom alla år haft, ett otroligt gott rykte när det gäller rekrytering, utbildning och utveckling av personal. Det är heller ingen nyhet att en tjänstgöring inom Försvarsmakten har en mycket positiv inverkan på CV:t. Det som dock är en nyhet, är att företag som vill rekrytera in högkompetenta, kvalificerade medarbetare som tjänstgjort inom Försvarsmakten nu kan göra detta mycket enklare, säger Anders Selvehed, VD på CareerBuilder.se.

Under våren 2016 presenterade Försvarsmakten sin vision där de vill förenkla för sin personal att hitta intressanta lediga jobb som går att kombinera med en tjänstgöring inom Försvarsmakten. Efterfrågan på den kompetens som införskaffats bland Försvarsmaktens medarbetare är stor bland svenska arbetsgivare.

  • När vi träffade Försvarsmakten och fick lyssna på de fantastiska ambitioner Försvarsmakten har som arbetsgivare, ville vi genast djupdyka i vår egen teknik för att se om vi med hjälp av den kunde föra personal som tjänstgjort i det militära närmare den privata arbetsmarknaden. Resultatet är en helt ny jobbsajt dedikerad till Försvarsmakten och deras samarbetspartners, fortsätter Anders Selvehed.

Varför är CareerBuilder delaktiga i detta arbete?
Den främsta anledningen till att vi vill vara med och bidra är att Försvarsmakten gör något mycket spännande som ligger helt rätt i tiden. Trenden på den svenska arbetsmarknaden visar att fler och fler väljer att ha flera olika anställningar. Det är riktigt roligt att även Försvarsmakten, som en av Sveriges största arbetsgivare, följer med i denna utveckling och gör det möjligt för utbildad personal att arbeta både militärt och civilt. Detta är ett helt nytt sätt att jobba på som offentlig arbetsgivare.

Det finns stora utvecklingsmöjligheter för personal inom Försvarsmakten och intresset för personer med kompetens från just Försvarsmakten är stort i hela Sverige. Detta är en utveckling som vi på CareerBuilder.se är oerhört stolta över att få vara delaktiga i, avslutar Anders Selvehed.

Text: Anders Selvehed och Peter Helin